Κυριακή
14 Δεκεμβρίου 2025

Καλαμαράκια κρασάτα

Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά - 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια (σε ροδέλες)

- 1-2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

- 2 πιπεριές (σε ροδέλες)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)

- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι έως ότου χρυσίσει. Ρίχνουμε έπειτα τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πλύνει καλά με άφθονο νερό και τα έχουμε αφήσει σε σουρωτό σκεύος να στραγγίξουν καλά. Όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε έπειτα τις ντομάτες, σε κυβάκια (αν θέλουμε, ρίχνούμε και λίγο πελτέ ντομάτας), τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα καλαμαράκια να σιγομαγειρευτούν και να μελώσει η σάλτσα τους. Ιδανικά τα σερβίρουμε με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Τυρόπιτα Ευρυτανίας

Για ταψί 38 εκατoστών Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες - Μισό κουταλάκι αλάτι - Μισό κουταλάκι ζ...

Φόρτωση άρθρων...