Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Καλαμαράκια κρασάτα

Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά - 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια (σε ροδέλες)

- 1-2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

- 2 πιπεριές (σε ροδέλες)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)

- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι έως ότου χρυσίσει. Ρίχνουμε έπειτα τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πλύνει καλά με άφθονο νερό και τα έχουμε αφήσει σε σουρωτό σκεύος να στραγγίξουν καλά. Όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε έπειτα τις ντομάτες, σε κυβάκια (αν θέλουμε, ρίχνούμε και λίγο πελτέ ντομάτας), τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα καλαμαράκια να σιγομαγειρευτούν και να μελώσει η σάλτσα τους. Ιδανικά τα σερβίρουμε με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...