Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Καλαμαράκια στο τηγάνι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια (σε ροδέλες ή ολόκληρα, αναλόγως τα μεγέθη)

- 1 φλιτζάνι γάλα

- 1+½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

- Ξύσμα από 1 λεμόνι

- Αλάτι

- 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

- Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε λωρίδες, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε λεκάνη. Περιχύνετε με το γάλα και τα αφήνετε για 30 λεπτά τουλάχιστον να μαλακώσουν. Σε πλατύ ταψάκι, αδειάζετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύετε να πάνε παντού. Αλευρώνετε καλά τα καλαμαράκια και όπως είναι τα βάζετε σε σουρωτήρι. Όταν τελειώσετε με όλα, τινάζετε το σουρωτήρι να φύγει το περίσσιο αλεύρι και ραντίζετε με το ξίδι.

Βάζετε μπόλικο σπορέλαιο σε τηγάνι με καπάκι (ή καλύτερα, σε κατσαρόλα). Μόλις κάψει, ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια, σταδιακά, να τηγανιστούν. Για να ψηθούν καλά μέχρι και το εσωτερικό τους, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά.

Μόλις γίνουν τραγανά, τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα για να φύγει το περιττό λάδι. Ταιριάζουν τέλεια με χόρτα εποχής και πολύ λεμόνι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάτα μπαρμπούνια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά (+ αναμονή για το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια - Χυμός 1 λεμονιού - 5 σκελίδες σκόρδου (σε ροδέλες)...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Κριθαρότο με θαλασσινά

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κριθαράκι - 10-12 γαρίδες - 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια) - 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά...

Φόρτωση άρθρων...