Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Καλοκαιρινή σαλάτα με ζυμαρικά και φρούτα

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Χρόνος μαγειρέματος: 10'

Υλικά

400 γραμμάρια ραβιόλια (γεμισμένα με τυρί) ή άλλο ζυμαρικό (πέννες ή κοφτό μακαρονάκι)

1 μεγάλο ματσάκι ρόκα

16 ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κουταλάκια σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα σε λίγο ελαιόλαδο

2 πεπόνια μικρά κομμένα σε μικρούς κύβους ή μπαλάκια

4 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες

αλάτι, πιπέρι

Για το dressing

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια σούπας ξίδι βαλσαμικό

4 κουταλάκια σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε το dressing: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, το βασιλικό και λίγο αλάτι.

Πλένετε και καθαρίζετε από τα χοντρά κοτσάνια τη ρόκα. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα περιχύνετε με το dressing του βασιλικού και ανακατεύετε. Τα βάζετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα ζυμαρικά, το πεπόνι, το ζαμπόν και τα κουκουνάρια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...