Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 10'
Υλικά
400 γραμμάρια ραβιόλια (γεμισμένα με τυρί) ή άλλο ζυμαρικό (πέννες ή κοφτό μακαρονάκι)
1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κουταλάκια σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα σε λίγο ελαιόλαδο
2 πεπόνια μικρά κομμένα σε μικρούς κύβους ή μπαλάκια
4 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες
αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 κουταλάκια σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το dressing: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, το βασιλικό και λίγο αλάτι.
Πλένετε και καθαρίζετε από τα χοντρά κοτσάνια τη ρόκα. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα περιχύνετε με το dressing του βασιλικού και ανακατεύετε. Τα βάζετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα ζυμαρικά, το πεπόνι, το ζαμπόν και τα κουκουνάρια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις