Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 10'
Υλικά
400 γραμμάρια αλμύρα
600 γραμμάρια κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
40 γραμμάρια ντομάτα λιαστή
2 κoυταλάκια σούπας βασιλικό φρέσκο
150 γραμμάρια ανθότυρο
5 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε δύο μέτριες κατσαρόλες με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε χωριστά την αλμύρα και τα κολοκυθάκια και τα βράζετε, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στο μεταξύ κόβετε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο, κόβετε τη λιαστή ντομάτα σε μικρά κυβάκια και χοντροκόβετε τον βασιλικό.
Όταν βράσουν τα κολοκυθάκια και η αλμύρα τα σουρώνετε, κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με την αλμύρα, το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε τα υλικά όσο είναι ακόμη ζεστά για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια στρογγυλή πιατέλα γαρνίροντας στο τέλος με τον βασιλικό και το ανθότυρο τριμμένο σε χοντρά κομμάτια.