Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Καπαροσαλάτα

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια ξερή κάπαρη Τήνου
- 3 μεγάλες πατάτες
- Μισό σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 χούφτα ωμά καρύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου (κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο (παίρνει αρκετό)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι, ξίδι (προσοχή στο αλάτι)
- Λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη ημέρα ξαρμυρίζουμε την ξερή κάπαρη, αλλάζοντας της πολλά νερά. Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε έπειτα στο μπλέντερ όλα τα υλικά (αν είναι μικρό, τα χωρίζουμε σε ισόποσες δόσεις) , εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.

Ξεκινάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να αποκτήσει το μείγμα ωραία, απαλή υφή (ούτε αραιή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή).

Τέλος, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα το αλάτι, πιπέρι και το ξίδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...