Δευτέρα
23 Δεκεμβρίου 2024

Καρυδόπιτα χωρίς αυγά

Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο (ή παρθένο ελαιόλαδο)

- 1+½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 4 κουταλάκια γλυκού κανέλα

- Λίγο γαρίφαλο (σκόνη)

- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι

- 2 φλιτζάνια τσαγιού σταφίδες (μαύρες)

- 2 φλιτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροτριμμένη)

- 5 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

- Κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Χοντροτρίβουμε την καρυδόψιχα και παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε έπειτα το μείγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το λάδι, τρίβοντας με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί από το αλεύρι.

Λιώνουμε τη ζάχαρη σε δύο ποτήρια νερό και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Ζυμώνουμε λίγο το μείγμα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα δουλεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια αραιή ζύμη.

2. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, κουνώντας το σκεύος, να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Την αφήνουμε έπειτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - ¼ κιλού αμπελόφυλλα - 1 κούπα πλιγούρι - 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - Μισό ματσάκι μ...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Μαρινάτα μπαρμπούνια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά (+ αναμονή για το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια - Χυμός 1 λεμονιού - 5 σκελίδες σκόρδου (σε ροδέλες)...

Φόρτωση άρθρων...