Για 12 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Υλικά
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο (ή παρθένο ελαιόλαδο)
- 1+½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- Λίγο γαρίφαλο (σκόνη)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σταφίδες (μαύρες)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροτριμμένη)
- 5 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Χοντροτρίβουμε την καρυδόψιχα και παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε έπειτα το μείγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το λάδι, τρίβοντας με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί από το αλεύρι.
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε δύο ποτήρια νερό και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Ζυμώνουμε λίγο το μείγμα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα δουλεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια αραιή ζύμη.
2. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, κουνώντας το σκεύος, να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Την αφήνουμε έπειτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις