Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες)
- 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη)
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 500 ml (2 φλιτζάνια) γάλα
- 4 αυγά
- Μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 150 γραμμάρια βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
- Λίγο μαυροσήσαμο (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Παίρνουμε 4-5 από τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί, αλειμμένα ένα-ένα με βούτυρο. Από πάνω, στρώνουμε το μισό κασέρι και τη μισή γραβιέρα. Στρώνουμε 2 φύλλα, βουτυρωμένα, πάνω από το τυρί. Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
2. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και την πάπρικα. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαυροσήσαμο. Την αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά για 10 λεπτά. Ψήνουμε την κασερόπιτα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις