Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κατσικάκι με καλοκαιρινά βλίτα

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι γάλακτος, σε μέτριες μερίδες
2 κιλά βλίτα καθαρισμένα, πλυμένα καλά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και, όταν κάψει, βάζετε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού, αλατίζετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθεί για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε τα χόρτα.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε πέντε έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 - 4 λεπτά.

Προσθέτετε τα χόρτα, αλατίζετε και αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας συχνά, για 5 - 6 λεπτά.

Ρίχνετε τα χόρτα στο μισοψημένο κρέας μαζί με το ζουμί τους και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν έχει μαλακώσει το κρέας, λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...