Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κατσικάκι μυρωδάτο

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κατσικίσιο κρέας σε κομμάτια (μπούτι ή πλάτη) - Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες)
- Άνηθος (ψιλοκομμένος)
- Μάραθος (ψιλοκομμένος)
- Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- Ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)
- Μισό κρασοπότηρο κονιάκ
- Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μπαχάρι
- 3 ποτήρια ζεστό νερό
- 2 χούφτες σπυρωτό ρύζι

Εκτέλεση

1. Επιλέγουμε από το χασάπη κάποιο καλό κομμάτι από πλάτη κατσικιού ή ένα μπούτι. Στο σπίτι, το προβράζουμε σε άφθονο νερό και το ξεπλένουμε. Έπειτα, αφού το αφήσουμε να στραγγίξει, σοτάρουμε κάθε κομμάτι στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Μετά, προσθέτουμε ελαφρά ψιλοκομμένα μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, μάραθο και σκόρδο.

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο μπαχάρι και σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο κονιάκ. Τέλος, αφήνουμε το κρέας να πάρει μια βράση.

2. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σε μεγάλη πήλινη γάστρα την οποία βάζουμε σε φούρνο να σιγοβράσει, προσθέτοντας τρία ποτήρια ζεστό νερό, για 75 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κατσικάκι, προσθέτουμε δύο χούφτες σπυρωτό ρύζι, το αφήνουμε να βράσει και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...