Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Κέικ λεμόνι-λάιμ

Μαγειρική

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 60+ λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- 200 γραμμάρια βούτυρο Βιτάμ

- 250 ml γάλα

- 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

- 4 αυγά

- 3 κουταλάκια σούπας παπαρουνόσπορος

- 100 γραμμάρια αμύγδαλα (προαιρετικά)

- 2 λεμόνια

- 2 λάιμ

Για το γλάσο

- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

- 2 κουταλάκια σούπας χυμός λάιμ

- 2 κουταλάκια παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα λεμόνια και τα λάιμ για 50 λεπτά και μετά τα πολτοποιούμε. Λιώνουμε το βούτυρο πριν ξεκινήσουμε το κέικ για να μη ζεματάει όταν το προσθέσουμε στη ζύμη

Έτσι, σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, τον παπαρουνόσπορο και τα αμύγδαλα.

Ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα προς το τέλος ρίχνουμε τον πολτό από τα λεμόνια και τα λάιμ και βέβαια το χλιαρό πλέον βούτυρο (στη θερμοκρασία δωματίου). Τη ζύμη κέικ την απλώνουμε σε φόρμα που έχουμε ήδη βουτυρώσει και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 55 περίπου λεπτά.

2. Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά να χλιάνει και μετά το ξεφορμάρουμε.

Όταν κρυώσει εντελώς, περιχύνουμε με το γλάσο το οποίο έχουμε φτιάξει από πριν (στην άχνη ρίχνουμε το χυμό και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν.

Ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο ακόμα χυμό σε περίπτωση που το γλάσο βγει πηχτό). Από πάνω διακοσμούμε με φέτες λεμονιού ή λάιμ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...