Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κέικ με ταχίνι και μέλι

Μαγειρική

Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 45΄

Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι ντίνκελ

- 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

- 1 ποτήρι ταχίνι

- 1½ κούπα μέλι

- ½ κουταλάκι γαρίφαλο

- 1 κουταλάκι κανέλα

- ½ φλιτζάνι καρύδια

- 1 κουτ. σούπας σόδα (κοφτό)

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με κουτάλα το ταχίνι και το μέλι. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γαρίφαλο και τη κανέλα και σιγά- σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το χέρι.

Στο τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύουμε να πάνε παντού και αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...