Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κόκκινη ρεβιθάδα με ξινομυζήθρα και μέλι

Μαγειρική
Για 6 με 7 άτομα

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια χοντρά
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι σούπας μέλι
150 γραμμάρια ξινομυζήθρα Κρήτης
2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό, αλλάζοντάς το μία δύο φορές. Την επομένη τα βάζετε ανάμεσα σε δύο υφασμάτινες πετσέτες και τα τρίβετε για να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τα ρεβίθια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα το χυμό της ντομάτας και προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό, ρίχνοντας όσο επιπλέον χρειαστεί για να σκεπαστούν τα ρεβίθια και η στάθμη του νερού να φτάσει 2 εκατοστά πιο πάνω. Αλατοπιπερώνετε.

Τα βράζετε υπομονετικά σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους, να μαλακώσουν αλλά χωρίς να διαλυθούν.

Λίγο πριν αποσύρετε την ρεβιθάδα από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη ρεβιθάδα να κρυώσει λιγάκι.

Τη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από μια γερή κουταλιά της σούπας κρητική ξινομυζήθρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...