Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κοκκινιστό κοτόπουλο με κους κους

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 100+ λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι σε καρέ
- 1 πιπεριά σε καρέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 ποτήρια νερού κους κους Λήμνου
- 2 ντομάτες Λήμνου ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές πελτές ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- 1/3 του μικρού κουταλιού πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, αφαιρούμε τα υπολείμματα των φτερών και στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.

Σε τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ροδίζοντας τα από όλες τις μεριές σε χαμηλή φωτιά.

Σε κατσαρόλα πλασωτέ, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, τσιγαρίζοντας καλά, μέχρι να κιτρινίσουν.

Προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι για να βγάλουν τα ζουμιά και τα αρώματα τους. Έπειτα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για τρία λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί, ψηλώνοντας τη φωτιά και τοποθετούμε το καπάκι στο σκεύος για δύο λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 90 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό!

2. Αφού περάσει η ώρα και έχει βράσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κους κους και λίγο αλάτι ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει.

Το μαγείρεμα θα συνεχιστεί για περίπου 20 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε το κους κους και αφότου έχει βράσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σε ηρεμία το φαγητό για 15 λεπτά τουλάχιστον για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο προσθέτοντας το κοτόπουλο στη μέση και γύρω από αυτό βάζουμε το κους κους. Τρίβουμε λίγο τυρί κασκαβάλι Λήμνου για γαρνίρισμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...