Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κολοκυθάκια με παρμεζάνα

Μαγειρική
Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 6 κολοκύθια (μεσαία προς μεγάλα)

- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 κουτί χυμός τομάτας με μυρωδικά

- 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)

- 1 φλιτζάνι φρυγανιά (τριμμένη)

- 1 κουταλάκι σούπας φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) - Τριμμένη παρμεζάνα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Αφαιρούμε τις άκρες των κολοκυθιών, τα κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τις αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε τις φέτες στην σχάρα μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

2. Σε ταψάκι, βάζουμε μία λεπτή στρώση από χυμό τομάτας. Απλώνουμε κατόπιν μία στρώση κολοκυθιού και συνεχίζουμε με στρώση τομάτας. Πασπαλίζουμε περίπου με το 1/3 του ενός φλιτζανιού της παρμεζάνας και συνεχίζουμε, με την τελευταία στρώση να είναι τομάτα. Αναμιγνύουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα με την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη συνέχεια το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση του ταψιού και βάζουμε τα κολοκύθια στον φούρνο, για περίπου 25 με 30 λεπτά, στους 190 βαθμούς. Όταν πλέον είναι έτοιμα και έχει λιώσει καλά το τυρί, τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν πριν κόψουμε μερίδες και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...