Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Κολοκυθοκεφτέδες

Για 25+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 5 μεγάλα κολοκυθάκια

- Μισό κιλό σκληρή φέτα

- 4 αυγά

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

(3-4 φλιτζάνι τσαγιού)

- Μισό κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (όσο θέλουμε)

- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν αφού τα στύψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε (τα κολοκύθια βγάζουν πολύ νερό).

Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, αφού τρίψουμε τη φέτα με το χέρι μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τους κεφτέδες και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τούς γυρίζουμε με την βοήθεια δύο πιρουνιών και από την άλλη.

Όταν ετοιμαστούν τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για ν' απορροφηθεί όλο το λάδι και τους σερβίρουμε σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...