Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με ντομάτα και σουμάκι

Μαγειρική
Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 20’

Υλικά

600 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια σούπας σουμάκι για το πασπάλισμα
3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε σπιρτόξυλα
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό, αλατίζετε ελαφρά και τα ανακατεύετε. Αφήνετε να περιμένουν.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα μια κουταλιά πελτέ να πάρει το λάδι χρώμα και άρωμα, αλατίζετε τα κομματάκια από το συκώτι, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αποκτήσουν κρούστα.

Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνίροντας τα με το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με το σουμάκι και σερβίρετε το συκώτι στο τραπέζι. Αν δεν βρείτε σουμάκι ρίξτε τους μπόλικο λεμόνι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...