Για 8 κομμάτια
Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- ¼ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- ¼ μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα καπνιστή
- 2 κουταλάκια σούπας φρυγανιά, τριμμένη - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
Πλάθετε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνετε στο ταψί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά με σαλάτα.