Πέμπτη
26 Δεκεμβρίου 2024

Κοτομπιφτέκια με μάραθο και δυόσμο

Για 8 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος)

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

- 1 αυγό

- ¼ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος

- ¼ μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

- 1 κουταλάκι σούπας ξίδι μπαλσάμικο

- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα καπνιστή

- 2 κουταλάκια σούπας φρυγανιά, τριμμένη - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.

Πλάθετε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνετε στο ταψί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά με σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά Για τη γέμιση - 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου - 1 πακέτο μανιτάρια λευκά - 1 κουτάκι ντομ...

Γεμιστή γαλοπούλα

Για 8-10 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 200 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλη γαλοπούλα (περίπου 3 κιλά) Για την επάλειψη - 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο - 1 φλ...

Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι

Για 10+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 συσκευασία φύλλα κανταϊφιού - 300 γραμμάρια κίτρινα τυριά (που λιώνουν) (ψιλοκομμένα) - 200 γραμμά...

Φόρτωση άρθρων...