Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπιτα με πλούσια γέμιση

Μαγειρική
Για 20 κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας

- 1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο (ή τέσσερα φιλέτα, στήθος, βρασμένα)

- Φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)

- Διάφορα κίτρινα τυριά (τριμμένα)

- 1 κουτί μανιτάρια (ψιλοκομμένα) (αν είναι και φρέσκα, ακόμη καλύτερα)

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)

- 3 πιπεριές (σε κυβάκια) (κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί)

- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος (500 ml)

- Aλάτι, πιπέρι

- Σουσάμι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτω το κοτόπουλο, πιπέρι, και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα τυριά και τέλος τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας επίσης καλά.

2. Βουτυρώνω το πυρέξ ή ένα μεγάλο ταψί, στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνω έπειτα το μίγμα, το ισιώνω με τη σπάτουλα ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο σκεύος και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Χαράζω την πίτα, αλείφω την επιφάνεια της με λίγο γάλα και αν θέλω πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...