Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα)

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 κοτόπουλο σε μερίδες

- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon

- 1 κουταλάκι σούπας μέλι

- 1 κουταλάκι ξερό κόλιανδρο

- 2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια για στιφάδο

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 3 καρότα σε λωρίδες

- 1 ξυλάκι κανέλα

- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι

- 1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες

- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένω με άφθονο τρεχούμενο νερό τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζω σε βαθύ μπολ που να τα χωράει όλα άνετα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη μουστάρδα, το μέλι, το κόλιανδρο και κάνω μασάζ με τα χέρια, να ανακατευθούν καλά τα υλικά της μαρινάδας και να καλύψουν καλά το κρέας. Σκεπάζω και αφήνω το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

2. Βάζω ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνω τα κρεμμυδάκια, σοτάροντάς τα για 3-4 λεπτά. Προσθέτω κατόπιν το σκόρδο, τα καρότα και την κανέλα, συνεχίζω το σοτάρισμα και μετά από 2-3 λεπτά ακουμπάω μέσα στο σκεύος τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Θωρακίζω το κρέας να ροδίσει και προσθέτω το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω το χυμό και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω για 40 περίπου λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...