Σαββάτο
16 Νοεμβρίου 2024

Κουνέλι κρασάτο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1 μεγάλο κουνέλι

- Αλεύρι (όσο πάρει)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

- 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ

- ¼ κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια

- Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

- 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε φέτες)

- 2-3 φρέσκα ψιλοκομμένο κρεμμύδια

- Δαφνόφυλλο

- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός

- 1 κουταλάκι θυμάρι (ξερό)

- 1 καρότο (σε φέτες)

- Μαύρο πιπέρι τριμμένο

- Πουρές πατάτας (της αγοράς)

- Γάλα για τον πουρέ (σύμφωνα με τις οδηγίες)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το ξεπλένουμε με άφθονο νερό, το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει και έπειτα το βάζουμε σε βαθύ σκεύος να μαριναριστεί μαζί όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφήνοντας το για μια ολόκληρη μέρα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο.

2. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού, πασπαλίζουμε όλες τις επιφάνειες τους με αλεύρι και τα σοτάρουμε στο βούτυρο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το κονιάκ, ανάβουμε το μάτι προσέχοντας για τη φλόγα που θα εμφανισθεί και όταν αυτή σβήσει, ρίχνουμε τη μαρινάδα (αφού την έχουμε περάσει από ψιλό σουρωτήρι) και μόνο το καρότο.

Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (αν θέλουμε τα σοτάρουμε νωρίτερα) και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, αδειάζουμε το κουνέλι σε γιουβέτσι και το ψήνουμε σκεπασμένο σε μέτριο –προθερμασμένο- φούρνο για 70 με 90 λεπτά περίπου. Ταιριάζει ιδανικά με πουρέ πατάτας ή και μελιτζάνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...