Σαββάτο
20 Δεκεμβρίου 2025

Κουνέλι κρασάτο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1 μεγάλο κουνέλι

- Αλεύρι (όσο πάρει)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

- 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ

- ¼ κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια

- Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

- 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε φέτες)

- 2-3 φρέσκα ψιλοκομμένο κρεμμύδια

- Δαφνόφυλλο

- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός

- 1 κουταλάκι θυμάρι (ξερό)

- 1 καρότο (σε φέτες)

- Μαύρο πιπέρι τριμμένο

- Πουρές πατάτας (της αγοράς)

- Γάλα για τον πουρέ (σύμφωνα με τις οδηγίες)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το ξεπλένουμε με άφθονο νερό, το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει και έπειτα το βάζουμε σε βαθύ σκεύος να μαριναριστεί μαζί όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφήνοντας το για μια ολόκληρη μέρα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο.

2. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού, πασπαλίζουμε όλες τις επιφάνειες τους με αλεύρι και τα σοτάρουμε στο βούτυρο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το κονιάκ, ανάβουμε το μάτι προσέχοντας για τη φλόγα που θα εμφανισθεί και όταν αυτή σβήσει, ρίχνουμε τη μαρινάδα (αφού την έχουμε περάσει από ψιλό σουρωτήρι) και μόνο το καρότο.

Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (αν θέλουμε τα σοτάρουμε νωρίτερα) και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, αδειάζουμε το κουνέλι σε γιουβέτσι και το ψήνουμε σκεπασμένο σε μέτριο –προθερμασμένο- φούρνο για 70 με 90 λεπτά περίπου. Ταιριάζει ιδανικά με πουρέ πατάτας ή και μελιτζάνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακαλιάρος ογκρατέν

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800-900 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου (ή και ανακατεμένα με γλώσσα, γαλέο κ.ά.) - 2 πράσα, κομμένα (το λ...

Ψαρόσουπα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά) - 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Φόρτωση άρθρων...