Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κρασάτο κοτόπουλο με μανιτάρια

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 90΄

Υλικά

- 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο (σε μερίδες)

- ¼ κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές (λεπτές φέτες)

- 1 κονσέρβα μανιτάρια (στραγγισμένα)

- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

- ½ κούπα βούτυρο

- 1 κούπα κόκκινο κρασί

- 1 σκελ. σκόρδο

- Αλάτι, πιπέρι,

- 1 δαφνόφυλλο

- Λίγος ψιλοκομ. μαϊντανός (για το σερβίρισμα) (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, σε λεπτές φέτες, τα μανιτάρια και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ακόμα ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αφού ελέγχουμε συχνά για τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Φόρτωση άρθρων...