Υλικά
½ κιλό γαρίδες
300 γραμμάρια κριθαράκι
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκια γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζετε τις γαρίδες σε νερό και τις καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιάτο.
Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες, 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Ρίχνετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αφήνετε το κριθαράκι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό).
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.