Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κροκέτες μπακαλιάρου

Μαγειρική
Για 4 με 5 άτομα

Προετοιμασία: 10’

Μαγείρεμα: 15'

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου
300 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι με το ζουμάκι του.
1 κουταλάκι σούπας μαγιονέζα
1 αβγό
1 κουταλάκι σούπας σόγια σος
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι και μίγμα από ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό αντέχετε.

Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αφήνετε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε γυρίζοντας με δύο πιρούνια, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...