Προετοιμασία: 10’
Μαγείρεμα: 15'
Υλικά
1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου
300 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι με το ζουμάκι του.
1 κουταλάκι σούπας μαγιονέζα
1 αβγό
1 κουταλάκι σούπας σόγια σος
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι και μίγμα από ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό αντέχετε.
Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αφήνετε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε γυρίζοντας με δύο πιρούνια, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.