Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κροκέτες πατάτας και τυριού

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 600 γραμμάρια καλοβρασμένες πατάτες

- 3 κουταλάκια σούπας φρέσκο βούτυρο

- Μισό νεροπότηρο γάλα

- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

- 2 αυγά

- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα (λεπτοτριμμένη)

- 1 φλιτζάνι κασέρι (λεπτοτριμμένο)

- 1 κουταλάκι γλυκό μπούκοβο

- 3 κουταλάκια σούπας άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Λίγο αλεύρι

- Λάδι για τηγάνισμα

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Περνάτε τις πατάτες από το μύλο του πουρέ και τις βάζετε σε μπολ. Σε κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει (σε μέτρια φωτιά). Ρίχνετε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο ζεστό γάλα μέχρι ο πουρές να γίνει ομοιογενής και παχύρευστος.

Τον αποσύρετε έπειτα από τη φωτιά και τον αρωματίζετε με πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μπούκοβο και άνηθο. Όταν χλιάνει ελαφρά, ρίχνετε μέσα δύο αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει. Έπειτα αδειάζετε και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να ηρεμήσει και να σφίξει.

  1. Τηγανίζετε, ζεσταίνοντας άφθονο λάδι σε τηγάνι. Πλάθετε στρογγυλές κροκετούλες από τη ζύμη του μείγματος πατάτας, τις αλευρώνετε απαλά και τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες.

Στο τέλος, τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι και τις σερβίρετε στα πιάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...