Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Υλικά
500 γραμμάρια σπαγγέτι
500 γραμμάρια φράουλες, κομμένες στη μέση
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουταλάκια σούπας ξίδι βαλσαμικό
8 κόκκους πιπέρι μαύρο
6 κόκκους μπαχάρι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε τις φράουλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού.
Αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες (περίπου 15 λεπτά). Ραντίζετε με το ξίδι και αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.