Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Λιβανέζικος μουσακάς

Μαγειρική
Μερίδες: 5-6

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 50'

Υλικά

2 μελιτζάνες, σε χοντρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια, σε χοντρά κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε.

Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...