Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Μάφινς με μπέικον και τυρί κρέμα

Μαγειρική
Για 13 μικρά

Ετοιμασία: 10+ λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 300 γραμμάρια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- ¾ του μικρού κουταλιού αλάτι

- ¼ του μικρού κουταλιού μουστάρδα (σε σκόνη)

- 130 γραμμάρια τυρί κρέμα

- 1 αυγό

- 220 ml γάλα

- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

- 2 πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο)

- 4 φέτες μπέικον καπνιστό (ψιλοκομμένο)

- 1/3 φλιτζανιού τυρί γκούντα (τριμμένο)

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη μουστάρδα και το κρέμα τυρί. Ανακατεύουμε καλά και δυνατά με τα χέρια μας. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 2 λεπτά και ύστερα χαμηλώνουμε την ένταση προσθέτοντας το αυγό και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο μπολ με το αλεύρι, μαζί με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα έως ότου ομογενοποιηθούν και αποκτήσουν παχύρευστη υφή.

2. Βουτυρώνουμε σχολαστικά φορμίτσες για μάφινς και προσθέτουμε το μείγμα προσεχτικά σε κάθε φορμίτσα σε τόση ποσότητα όση τα ¾ της χωρητικότητας κάθε φόρμας. Ψήνουμε τα αλμυρά μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...