Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Μακαρονάκι φούρνου με κρέμα και μανιτάρια

Μαγειρική
Για 6-7 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 15+ λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι κοφτό (πένες ή βίδες)
- 1 κεσεδάκι μικρά άσπρα μανιτάρια (σε φέτες)
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 2 μικρές ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 σκελίδες σκόρδου (καθαρισμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 1 μικρό πακέτο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (τύπου Pummaro)
- 240 γραμμάρια τριμμένο τυρί ρεγκάτο
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια βούτυρο (τύπου Βιτάμ)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μεγάλα κατσαρόλα που βράζει με άφθονο αλατισμένο νερό, αλλά για περίπου 6 λεπτά και τα αφήνουμε έπειτα να στραγγίσουν καλά. Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές για 6 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τη ντομάτα, ανακατεύοντας και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε το σκεύος εντελώς από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το γάλα, σταδιακά, αλατοπιπερώνουμε και δένουμε καλά την κρέμα..

2. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 38x24. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, τα 120 γραμμάρια. τυρί (τη μισή δηλαδή από την ποσότητα της συνταγής) και τα ανακατεύουμε καλά, μαζί με την κρέμα. Αδειάζουμε έπειτα το μείγμα στο πυρέξ, απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί (τα άλλα 120 γραμ.) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για ένα τέταρτο περίπου ώσπου να λιώσει το τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...