Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας:10'

Χρόνος μαγειρέματος:40'

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη

1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό αρωματικό

1 κουταλάκια γλυκού μαυροπίπερο τριμμένο

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα

2 φύλλα δάφνης

4-5 κόκκους μπαχάρι

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει και να γυαλίσει.

Ρίχνετε μέσα τον κιμά σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα και με επιμονή και υπομονή αρχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να καβουρδιστεί καλά ο κιμάς και να έχει διαλυθεί σε μικρά κομματάκια. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει.

Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το πιπέρι, την κανέλα, την πάπρικα και αλάτι. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αφήνετε τον κιμά να βράσει καλά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και τότε κλείνετε τη φωτιά. Διατηρείτε τον κιμά ζεστό.

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι για 7-9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα μακαρόνια. Σουρώνετε, ζεματίζετε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο βούτυρο και σερβίρετε τα μακαρόνια σε στρώσεις μέσα σε πιατέλα, εναλλάξ με κιμά και τριμμένο τυρί.