Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Μανιτάρια ραγού με πουρέ πατάτας

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 κουταλάκι αλεύρι

- 400 γραμμάρια άσπρα μικρά μανιτάρια (ολόκληρα)

- 400 γραμμάρια μανιτάρια πόρτο μπέλο (στα τέσσερα, ή άλλα φρέσκα μανιτάρια)

-1 κουταλάκι σούπας πελτές ντομάτας

- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως ότου γυαλίσει, για 4 με 5 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε για 4 με 5 λεπτά να απορροφήσουν τα υγρά τους. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ψηθεί για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αρωματίζετε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.

Σιγοβράζετε το ραγού για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή και με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...