Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)

- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 600 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (ανάμεικτα)

- 10 κρεμμυδάκια του στιφάδου (σε ροδέλες)

- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 φύλλα δάφνης

- 1-2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Χυμός λεμονιού

- 3 ποτήρια ζεστό νερό

- Ελαιόλαδο και τυρί κρέμα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνω το ζωμό λαχανικών και μουλιάζω καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια, στραγγίζοντας τα μετά. Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο να κάψει.

Σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα μανιτάρια και τα αφήνω μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Προσθέτω τον ζεστό ζωμό και συμπληρώνω με τα 3 ποτήρια νερού (ζεστού, για να μην διαταραχθεί ο βρασμός). Βάζω κατόπιν το θυμάρι και σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος, προσθέτω χυμό λεμονιού και λίγο μαϊντανό. Προαιρετικά, σερβίρω με κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Πεϊνιρλί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (+αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 350 γραμμάρια αλεύρι - 1 κουταλάκι αλάτι - 1 κουταλάκι ζάχαρη - 200 ml...

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - ¼ κιλού αμπελόφυλλα - 1 κούπα πλιγούρι - 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - Μισό ματσάκι μ...

Φόρτωση άρθρων...