Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 60 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα

- 1 κιλό άγρια χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.)

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 1+½ κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε ½ φλιτζάνι νερό

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Λίγη τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Βράζουμε τα φασόλια για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσθέτουμε έπειτα τα φασόλια, με όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος - 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 1 ξερό κ...

Φόρτωση άρθρων...