Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 6 φλάσκες μελιτζάνες
- Χωριάτικα λουκάνικα
- Φέτα σε κυβάκια
- 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3-4 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- Μισό φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- 1 κουταλάκι σούπας ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα
- Λίγη ζάχαρη (για τη σάλτσα)
- Τριμμένο κίτρινο τυρί (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Κόβετε δύο λωρίδες από τη φλούδα κάθε μελιτζάνας, μία στο πάνω μέρος και μία στο κάτω και χαράσσετε βαθιά με μαχαίρι εκείνο το σημείο έτσι ώστε να δημιουργήσετε τσέπες για τη γέμιση.
Έπειτα, τις αλατίζετε και τις αφήνετε με το αλάτι σε σουρωτό σκεύος. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρά σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνετε έπειτα τις ντομάτες (τριμμένες και χυμό), αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε κανέλα, ζάχαρη, ξίδι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει και σχεδόν να δέσει.
Ξεπλένετε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε και της τηγανίζετε ελαφρά, ακουμπώντας τες έπειτα σε απορροφητικό χαρτί.
2. Σε πυρέξ, βάζετε μια στρώση από τη σάλτσα, ακουμπάτε τις μελιτζάνες και γεμίζετε κάθε τσέπη μελιτζάνας με σάλτσα, φέτα και λουκάνικα, στη μέση.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, καλύπτετε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνετε τις μελιτζάνες για 60 λεπτά στους 150-160 βαθμούς.
Όταν ψηθούν, αφαιρείτε τη λαδόκολλα, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε έως ότου λιώσει το τυρί.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις