Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 30΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- 5 μελιτζάνες αργίτικες (σε λεπτές φέτες)

- 20 μικρά λουκανικάκια

- 200 γρ. τυροκαφτερή

- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι

- 1 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο

- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε τρυπητό σκεύος για περίπου μισή ώρα. Εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε για λίγο να χρυσίσουν και ρίχνουμε το κονκασέ. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει και να φύγουν τα πολλά υγρά.

2. Σε τηγάνι με λάδι που καίει, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, απ’ όλες τις πλευρές τους και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Από το τηγάνι περνάμε έπειτα ελαφρά και τα λουκανικάκια, ίσα-ίσα να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πάγκο εργασίας και αλείφουμε μία-μία φέτα με μικρή ποσότητα τυροκαυτερής. Μετά, βάζουμε από ένα λουκανικάκι και τυλίγουμε τις μελιτζάνες σε ρολάκια, βάζοντας τες τη μία κολλητά στην άλλη σε ταψάκι ώστε να μην κουνηθούν κατά το ψήσιμο και μας ανοίξουν. Όταν τελειώσουμε όλη την διαδικασία, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.