Τρίτη
11 Μαρτίου 2025

Μελιτζανόπιτα χωριάτικη

Για 16 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 15 χωριάτικα φύλλα της αγοράς

- 4-5 μελιτζάνες φλάσκες

- 4-5 ξερά κρεμμύδια

- 4 αυγά

- 1 ποτήρι λάδι

- 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά (ή και τραχανά)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά λεκάνη, γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Εντωμεταξύ, καθαρίζετε τις μελιτζάνες από όλη τη φλούδα τους και τις κόβετε σε κύβους, 2 εκατοστών περίπου. Τις ρίχνετε έπειτα στη λεκάνη με το αλατόνερο και τις αφήνετε σκεπασμένες με πετσέτα για μισή με μία ώρα.

2. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, χοντροκομμένα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε έπειτα τις μελιτζάνες, καλά στραγγισμένες με τα χέρια και συνεχίζετε το ρόδισμα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά και τη φρυγανιά (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραχανά). Τέλος, στρώνετε στο ταψί έτοιμα φύλλα, βάζοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο.

Απλώνετε τη γέμιση στη μέση και ψήνετε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Αρνάκι με φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό αρνάκι σε μερίδες - 2 κουταλιές ελαιόλαδο (ίσως και λίγο περισσότερο) - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλ...

Φόρτωση άρθρων...