Κυριακή
14 Δεκεμβρίου 2025

Μελιτζανόπιτα χωριάτικη

Για 16 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 15 χωριάτικα φύλλα της αγοράς

- 4-5 μελιτζάνες φλάσκες

- 4-5 ξερά κρεμμύδια

- 4 αυγά

- 1 ποτήρι λάδι

- 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά (ή και τραχανά)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά λεκάνη, γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Εντωμεταξύ, καθαρίζετε τις μελιτζάνες από όλη τη φλούδα τους και τις κόβετε σε κύβους, 2 εκατοστών περίπου. Τις ρίχνετε έπειτα στη λεκάνη με το αλατόνερο και τις αφήνετε σκεπασμένες με πετσέτα για μισή με μία ώρα.

2. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, χοντροκομμένα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε έπειτα τις μελιτζάνες, καλά στραγγισμένες με τα χέρια και συνεχίζετε το ρόδισμα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά και τη φρυγανιά (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραχανά). Τέλος, στρώνετε στο ταψί έτοιμα φύλλα, βάζοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο.

Απλώνετε τη γέμιση στη μέση και ψήνετε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Μπακαλιάρος ογκρατέν

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800-900 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου (ή και ανακατεμένα με γλώσσα, γαλέο κ.ά.) - 2 πράσα, κομμένα (το λ...

Φόρτωση άρθρων...