Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'
Υλικά
500 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα (μόνο τον κιμά)
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο σε σκόνη
¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 κουταλάκια σούπας κουκουνάρι
1 αβγό
3 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 μικρές αραβικές πίτες
πάπρικα για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γιαούρτι
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
1½ κουταλάκι σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για το γιαούρτι: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο.
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του λουκάνικου, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το κύμινο, την κανέλα, το κουκουνάρι, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ζεσταίνετε τις πίτες για 2-3 λεπτά. Απλώνετε σε κάθε πίτα λίγο από το μίγμα του λουκάνικου και τις βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να ροδίσουν οι πίτες.
Σερβίρετε τα λαχματζούν ζεστά με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι από πάνω και λίγη πάπρικα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις