Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

- 5 αυγά

- 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

- ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ (ή ότι άλλο αλκοολούχο ποτό)

- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 βανίλια

- Ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

- 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

- 3 φλιτζ. τσαγιού νερό

- Σαντιγί

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ώσπου να ενωθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και τη μαγιά και προσθέτουμε το μείγμα σιγά-σιγά στο κάδο ώσπου να πετύχουμε μια χαλαρή ζύμη. Με αυτή τη ζύμη γεμίζουμε 2 φόρμες με 6 υποδοχές ή 1 φόρμα με 12 υποδοχές, αλλά μέχρι τη μέση και ψήνουμε τους μπαμπάδες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Έπειτα, τους αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν καλά και τους ξεφορμάρουμε.

2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά, για πέντε περίπου λεπτά και με κουτάλα σιροπιάζουμε έναν-έναν τους μπαμπάδες, βυθίζοντας τους εντελώς στο υγρό και βάζοντας τους και πάλι στην άκρη. Αφού ετοιμάσουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της, κόβουμε τους μπαμπάδες στη μέση, τους γεμίζουμε με σαντιγί, τους περιχύνουμε με ακόμα λίγο σιρόπι, τους γαρνίρουμε με επιπλέον σαντιγί στο καπάκι τους με και τους σερβίρουμε.