Πέμπτη
21 Νοεμβρίου 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια

- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

- 250 γραμμάρια μανιτάρια

- Μισό κούπα καλαμπόκι (προαιρετικά)

- 1 κούπα ντομάτα κονκασέ

- 1 κουταλάκι ζάχαρη

- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

- 2-3 καρότα σε ροδέλες

- 1 ξερό κρεμμύδι σε κύβους

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- 2 δαφνόφυλλα

- Λίγο μοσχοκάρυδο

- Λίγο κύμινο (προαιρετικά ή όσο σας αρέσει)

- Νερό (ή ζωμός για να σκεπαστεί το κρέας)

- 4 κουταλάκια σούπας στραγγιστό γιαούρτι

- 1 κουταλάκι σούπας νισιστέ

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το κρέας με το λάδι και το σοτάρουμε ελαφρώς σε όλες τις πλευρές του, χρησιμοποιώντας τσιμπίδα για να το γυρνάμε.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι (προαιρετικά), την πιπεριά, τη ντομάτα κονκασέ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για 4-5 λεπτά να ανακατευθούν καλά τα αρώματα και οι γεύσεις.

Έπειτα, ρίχνουμε το κρασί, τα μπαχαρικά, αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό νερό (ή το ζωμό) σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται να σκεπαστεί καλά το κρέας. Αφού ξεκινήσει η σάλτσα να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μοσχαράκι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει καλά.

Όταν είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει μελώσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι ζεστό, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεμένο με μία κουταλιά νισιστέ.

Ανακινούμε ελαφρώς το σκεύος να πάει παντού αλλά δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη μας διαλυθεί το κρέας. Όταν η σάλτσα δέσει, αποσύρουμε και σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...