Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες

- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)

- 5-6 φρέσκιες ώριμες ντομάτες (τριμμένες)

- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, αφαιρώντας τα κοτσανάκια και τις ίνες από τα πλαϊνά, αν υπάρχουν. Τα ξεπλένουμε καλά, εάν είναι πολύ μακριά, τα κόβουμε στη μέση και μετά τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη.

2. Σε κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές (αφού το έχουμε πλύνει και το έχουμε στεγνώσει).

Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και το σκόρδο, καλά τριμμένα, ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει αρκετά το κρέας, για περίπου 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα φασολάκια, το μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε εάν χρειαστεί λίγο ακόμα ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα φασολάκια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...