Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ρεβίθια

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 70+΄

Υλικά

- ½+ κιλό μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος καλά) - 1 πακέτο ρεβίθια - 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) - 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ (της αγοράς) - 1 κόκκινη πιπεριά (σε ροδέλες) - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - ½ σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί - 1 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο - 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο - Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ έχω μουλιάσει τα ρεβίθια. Την επομένη, σε κατσαρόλα, τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, σε λίγο ελαιόλαδο, για 2-3 λεπτά (ανάλογα και με το πάχος των κρεμμυδιών). Στη συνέχεια, προσθέτω τα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα, ανακατεύω ώστε να πάνε παντού, αφήνω για 1-2 λεπτά, ρίχνω το κρασί, το κονκασέ, τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά.

2. Σε ταψάκι, απλώνω τα ρεβίθια με τη κόκκινη σάλτσα, βάζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ψήνω στους 180 βαθμούς, για 35 με 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Φόρτωση άρθρων...