Για 3-4 άτομα
Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 70+΄
Υλικά
- ½+ κιλό μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος καλά) - 1 πακέτο ρεβίθια - 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) - 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ (της αγοράς) - 1 κόκκινη πιπεριά (σε ροδέλες) - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - ½ σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί - 1 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο - 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο - Λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ έχω μουλιάσει τα ρεβίθια. Την επομένη, σε κατσαρόλα, τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, σε λίγο ελαιόλαδο, για 2-3 λεπτά (ανάλογα και με το πάχος των κρεμμυδιών). Στη συνέχεια, προσθέτω τα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα, ανακατεύω ώστε να πάνε παντού, αφήνω για 1-2 λεπτά, ρίχνω το κρασί, το κονκασέ, τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
2. Σε ταψάκι, απλώνω τα ρεβίθια με τη κόκκινη σάλτσα, βάζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ψήνω στους 180 βαθμούς, για 35 με 40 λεπτά.