Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Μπατζίνα

Μαγειρική

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 500 γρ. πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

- 300 γρ. τυρί φέτα

- 2 αυγά

- 120 ml γάλα

- 80 ml ελαιόλαδο

- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Λίγο βούτυρο

- Αλάτι και πιπέρι

- 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πατάμε με το χέρι μας καλά για να φύγουν τα υγρά και τα αλατίζουμε ώστε να στραγγίξουν εντελώς.

2. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα τα τριμμένα κολοκύθια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει ένας σχετικά σφιχτός χυλός. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό. Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλης διαμέτρου ώστε η πίτα να είναι λεπτή και να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και με μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε τη μπατζίνα για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη χαμηλή θέση του φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...