Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

- 300 γραμμάρια τυρί φέτα

- 2 αυγά

- 120 ml γάλα

- 80 ml ελαιόλαδο

- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Λίγο βούτυρο

- Αλάτι και πιπέρι

- 100 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πατάμε με το χέρι μας καλά για να φύγουν τα υγρά και τα αλατίζουμε ώστε να στραγγίξουν εντελώς.

2. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και τη βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα τα τριμμένα κολοκύθια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει ένας σχετικά σφιχτός χυλός.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό. Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλης διαμέτρου ώστε η πίτα να είναι λεπτή και να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και με μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε τη μπατζίνα για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη χαμηλή θέση του φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...