Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Μπιφτέκια με κόκκινο κρασί

Μαγειρική

Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια

- 1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο)

- 2 αυγά

- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός

- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά

- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

- 1 κουταλάκια σούπας ρίγανη

- 2 κουταλάκια αλάτι

- 1 κουταλάκι πιπέρι

- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κρασί και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε μια σχετικά αφράτη ζύμη κιμά που να μην είναι όμως καθόλου αραιή. Οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά για να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μέτρια μπιφτέκια, λαδώνουμε σχολαστικά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας (ανάλογα και με το φούρνο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...