Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 60’
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 ποτήρι μπίρα
1 κουταλάκι σούπας μέλι
1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκους κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένους
20 πατατούλες στρογγυλές
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βράζετε τις πατατούλες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί, ρίχνετε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα μπουτάκια. Τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς τα προσεκτικά όταν πρέπει.
Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Σβήνετε με την μπίρα και προσθέτετε σταδιακά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό και τους χοντροκοπανισμένους κόκκους του κόλιανδρου.
Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψάκι, προσθέτετε τις πατατούλες με τη φλούδα τους και ψήνετε μέχρι να μείνει το φαγητό με μια μελωμένη σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης.