Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Μπουτρίδα: Tο μπριάμ της Ζακύνθου

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 2:00’

Υλικά

250 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα, μισοβρασμένα
½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα και ζεματισμένα
3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
300 γραμμάρια κολοκυθάκια, σε κύβους
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε ελαφρά τη μελιτζάνα με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Βάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί μαζί με τα σέσκουλα και τα φασολάκια και ανακατεύετε τα υλικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο, 190οC για 1½ ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.

Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...