Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα

- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί

- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

- 4-5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια

- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρη σταφίδα

- 2 κουταλιές κουκουνάρι

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε τα μύδια με το κρασί, σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε. Μόλις πάρουν βράση τα μύδια (αχνιστούν) πρέπει να ανοίξουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και πετάμε όσα μύδια έμεινα με τα κελύφη κλειστά.

2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και μελώσει η σάλτσα αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει σε άφθονο νερό το ρύζι, το έχουμε στραγγίξει και το έχουμε βάλει σε βαθιά πιατέλα. Περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με πέστο, ντομάτα και ξινομυζήθρα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη πέστο - 300 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 170 ml νερό - 4...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Γεμιστά με κινόα και λαχανικά

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 5 πιπεριές - 7 ντομάτες - 4 μελιτζάνες - 5 κολοκύθια - 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος) -...

Φόρτωση άρθρων...